Jak nakupovat knížky přes bazar (Databazeknih.cz) a nenaletět

Jak na sociální sítěRady a návody

My knihomolové víme, že kniha není zrovna levná věc. Obzvláště pokud se těch „must have“ knih nashromáždí v jednu chvíli hned několik. Můžete namítnout, že existují jiné, cenově dostupnější možnosti, jak si opatřit tituly, které člověk neodkladně potřebuje. Ale ne všechny knihy jsou ve vaší místní knihovně, a ne všechny jsou ihned volné k vypůjčení.

Já sama mám takovou „úchylku“, že když si nějakého autora nebo téma oblíbím, musím mít všechny jeho knihy, a to nejlépe ihned. Několikrát se mi poštěstilo nakouknout na Aukro.cz, kde můžete, při troše štěstí, sehnat i všechny knihy autora najednou, za cenu okolo 1200 Kč (vlastní zkušenost 😀 ).

Naštěstí existuje spousta lidí, kteří prodávají i zcela nové knihy za výborné ceny. Jen je třeba vědět, kde je hledat 😉

Mně se nejvíc osvědčila stránka Databázeknih.cz, respektive její bazar. Stačí se jen zdarma zaregistrovat a můžete se směle pustit do obchodování 🙂

Jak postupovat, pokud sháníte knihu v bazaru na Databazeknih.cz?

  • Najděte si zvolenou knihu na databazeknih.cz a otevřete si její profil

1

  • Na profilu knihy klikněte na bazar

2

  • Vyberte nejvhodnější inzerát. Pokud bude inzerátů na vámi sháněnou knihu několik, doporučuji ověřit si spolehlivost a poctivost prodejců. To provedete tím způsobem, že si rozkliknete profil daného prodejce a podíváte se na jeho hodnocení. Toto hodnocení prodejci získávají od svých předešlých kupujících (zelená jsou kladná, červená znamená negativní zkušenost).

3

  • Pokud máte vybraného prodejce, rozklikněte si podrobnosti inzerátu, zde se dozvíte cenu za poštovné, případně místo osobního předání, stav knihy a další informace.

4

  • I v detailu celého inzerátu si můžete všimnout hodnocení prodávajícího. Nyní už jen kontaktujte prodejce.

5

6

  • Po odeslání reakce na inzerát se vám vybraný inzerát objeví v rozpracovaných obchodech, do kterých se dostanete po kniknutí na váš profil, a následně klikněte na záložku bazar.

7

Nyní už jen komunikujte s prodejcem. Rychlost a vstřícnost odpovědi také hodně vypovídá o důvěryhodnosti prodejce.

Užitečný tip

Máte-li svůj profil na Databazeknih.cz a sháníte určité knihy, najděte si profily sháněných knih a u každé zadejte inzerát – poptávku (tedy, že knihu sháníte). Jakmile někdo přidá inzerát, že knihu prodává (nabídku), přijde vám email s upozorněním. Pokud budete rychlí, knihu vám nikdo nekoupí před nosem 😉

Dobré pořízení a žádné stresy s českou poštou 😀

Hanka

*1989 | Redaktorka, social media freak, milovnice dobrých knih a tvrdé hudby.
Předchozí článek
Jak myslí psychoterapeut?
Následující článek
Touhy a motivace lidské duše
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments