FB skupiny, do kterých se přidejte, pokud máte blog

Jak na blogJak na sociální sítěRady a návody

[Průběžně aktualizováno] V minulém článku jsme se zamýšleli nad tím, co je dobré si promyslet, než si založíte blog. Dozvěděli jsme se, že bloger by měl vkládat čas a úsilí nejen do psaní článků, ale také do jejich propagace. Velkým pomocníkem je samozřejmě největší sociální síť dneška Facebook.

Dnes se zaměříme na to, jak zadarmo a efektivně propagovat svůj blog v tématických facebookových skupinách.  

Sdílení článků ve skupinách k tomu určených není spamování! Níže jsem pro vás sestavila seznam skupin, které slouží primárně ke sdílení, komentování a vzájemné podpoře českých a slovenských blogerů. Než vstoupíte do jednotlivých skupin, přečtěte si jejich pravidla a respektujte je.

Kam sdílet články, abych získal(a) čtenáře

Nejvíce zhlédnutí vašeho nasdíleného článku získáte samozřejmě díky skupinám s velkým množstvím členů. Neplatí to ale vždy.

Pokud je skupina uzavřená a má menší počet členů, Facebook se sám, díky svému algoritmu, postará o to, že článek uvidí co nejvyšší počet členů skupiny. U velkých skupin, s tisíci členy, Facebook nemůže každý nasdílený příspěvek zobrazit úplně všem členům. Vždy vybere pouze určitý okruh uživatelů, kterým příspěvek zobrazí.

Má tedy smysl sdílet články i do skupin s méně členy? Ano, má!

Počet členů není jediným faktorem, který ovlivní zhlédnutí článku. Důležitá je také jeho prezentace, styl a forma vaší komunikace se čtenáři, ale i čas a den v týdnu, kdy článek sdílíte. Ale o tom více příště.

Které skupiny bych doporučila já?

Ze své zkušenosti bych doporučila skupinu Blogeři a blogerky. Tato skupina je specifická tím, že neslouží pouze jako skladiště odkazů. Často se v ní diskutuje, radí, kritizuje… Zkrátka v této skupině to žije. Ta největší blogerská základna je právě tady.

Další užitečnou skupinou je Hodnocení blogů. Jak název napovídá, jedná se o konstruktivní zkritizování a zhodnocení blogu. Od designu, po obsah, pravopis, obrázky apod. Tady byste neměli chybět, pokud to myslíte s blogem vážně a záleží vám na názoru vašich čtenářů.

 Seznam blogerských skupin:

Počty členů jednotlivých skupin jsou aktuální k září roku 2017. 

Tento seznam určitě není kompletní. Nové blogerské skupiny vznikají neustále. Víte o nějaké, která na seznamu chybí? Napište mi.

Hanka

*1989 | Redaktorka, social media freak, milovnice dobrých knih a tvrdé hudby.
Předchozí článek
Tohle si promyslete, než začnete blogovat
Následující článek
Skuteční lovci duchů používají kameru a diktafon. Podívejte se na jejich videa.
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

18 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
lenkaknel
6 let před

Díky za přínosný článek! Některé z těch skupin znám, ale většinu ne. 🙂 Relativně nová je skupina Knižní šílenství, pak si ještě vybavuji (a v seznamu jsem nenašla) Ryze české/slovenské blogy. Osobně nejvíce oceňuji Knižní blogery (vzhledem k svému zaměření) a Hodnocení blogů.

Lady Lenna
6 let před

Skvělé shrnutí, většinu těch skupin znám a já sama jsem ve třech 🙂 článek na správnou dobu zveřejnění a propagace bych určitě uvítala, ještě jsem úplně nevypozorovala, kdy je to nejlepší 🙂

Eli
Eli
6 let před

Veľmi dobrý článok. Je super, že si blogeri navzájom pomáhajú v skupinách a tvoria jednu komunitu. Inak super nápad s touto sériou článkov, vždy je dobré sa niečo priučiť. O niektorých stránkach som absolútne nevedela. Určite pomôže nielen začínajúcim blogom. 🙂

TeriJans
6 let před

Díky moc, přínosné jako vždy :)!

Siren
6 let před

Děkuji za tipy ! 🙂

Lily
6 let před

Je bohužel škoda, že spoustu skupin je pouze o sdílení článků.. A často všichni jen sdílí a nikdo na odkazy nekliká. Celkově jsou podle mě lepší menší a zaměřené skupiny. Fajn je třeba Czech Travel Bloggers a nebo Píšeme a fotíme.

Le fille Ash
6 let před

Ha! Díky za tipy! Hned jdu některé mně neznámé proklikat. 🙂

Vendula
5 let před

Ahoj, díky moc za tenhle článek se spoustou odkazů na skupiny, kam sdílet svůj blog. Před nedávnem jsem začala psát o svých cyklozážitcích a zkušenostech na blog Bikeheart.cz a ráda bych tam přivedla co nejvíc lidí. Jdu sdílet! Díky moc. 🙂 Vendula

Veru
5 let před

Díky za tipy, kam sdílet. Právě sbírám odvahu na sdílení svého nového blogu DárkoBlog.cz do skupiny Hodnocení blogů. 😀 Jsem zvědavá, jak dopadnu. 😬😀

trackback

[…] Časem mě celý Facebook přestal bavit a v současnosti používám hlavně Messenger a na zeď skoro nechodím. Jedna z mála věcí, proč je Facebook ale fajn, jsou blogerské skupiny, možná je znáte, možná ne. V těchto skupinách pak můžete propagovat svoje články, a to mi přijde super.  jmenují se „Blogeři a blogerky“a „Blogy!Blogerky!..“ Kdysi o nich psala Hanka, tak mrkněte. […]