Co dělat, když vám ukradnou Instagram?

Jak na sociální sítěRady a návody

[Aktualizováno] Počty napadených instagramových účtů v posledních měsících raketově stoupají. A vůbec se nejedná jenom o účty s velkým množstvím followerů. Zářným příkladem může být můj vlastní účet s „pouhými“ 300 followery.

Jak mi ukradli Instagram

V neděli ráno jsem se vzbudila, podívala jsem se na mobil a s překvapením jsem zjistila, že nemám ani jednu jedinou notifikaci z Instagramu. Otevřela jsem tedy aplikaci Instagramu, která mě mezitím odhlásila z účtu. Už to mi bylo podezřelé.

Pokoušela jsem se přihlásit ale aplikace neustále hlásila, že jsem zadala špatné heslo. Po několika neúspěšných pokusech jsem klikla na „Zapomenuté heslo“ a v ten moment mi bylo jasné, co se děje. Instagram mi oznámil, že žádost o nové heslo odeslal na mail s koncovkou mail.ru.

Okamžitě jsem se přihlásila na email, kterým jsem byla zaregistrovaná na Instagramu a k mému zděšení, jsem tam našla 4 maily od Instagramu, doručené v rozmezí pouhých dvou minut a to už v sobotu odpoledne.

První mail byla žádost o změnu hesla, následovalo oznámení o změně hesla,  další mail byla žádost o ověření účtu a poslední, čtvrtý mail bylo oznámení o změně registračního emailu na „valentina44mcz(zavinac)mail.ru“. Což samozřejmě není můj email.

Útočník měl nyní naprostou kontrolu nad mým účtem. Jakmile jsem se probrala z prvotního šoku, zahájila jsem akci.

instagram2

Co dělat, když vám ukradnou Instagram

Podpora Instagramu už je dneska naštěstí v češtině. Nahlásit napadení účtu tak není nijak složité. Napadený účet nahlásíte v centru soukromí a bezpečnosti.

Takřka okamžitě po nahlášení přišla odpověď od teamu Instagramu (v angličtině). V emailu byl jedinečně vygenerovaný kód, který jsem dostala za úkol ručně přepsat na čistý kus papíru, společně s celým jménem a uživatelským jménem. S tímto papírem jsem se měla vyfotit tak, aby byl dobře vidět můj obličej i text na papíře a poslat tuto fotografii Instagramu, k ověření identity a potvrzení vlastnictví účtu.

Celé toto ověření jistě usnadňoval i fakt, že mám na mém účtu i selfie fotky, na kterých je dobře vidět můj obličej. Na tuto skutečnost se Instagram i vysloveně ptá, při nahlašování napadení účtu.

Po 10 hodinách přišel další email od teamu Instagramu (tentokrát dokonce v češtině), ve kterém stálo, že obnova účtu je téměř dokončena. Zbytek už je na mně. Měla jsem se odhlásit ze všech mým instagramových účtů na všech zařízeních, které používám – na počítači, mobilu, tabletu. A poté kliknout na speciální odkaz, kde jsem si nastavila nové heslo, email a ověřila jsem svou identitu prostřednictvím SMS zprávy.

A za pár okamžiků jsem měla svůj účet zpátky v původní podobě!

Měla jsem štěstí, že útočníci nezměnili moje uživatelské jméno, nesmazali mi jedinou fotku, dokonce nezměnili ani popisek a profilovou fotku. Od jiných uživatelů, kterým také účet ukradli, jsem měla informace, že jim účet buď úplně smazali nebo alespoň změnili popisek a profilovku, čímž lákali na kliknutí na podivný odkaz, zřejmě vedoucí na erotické weby.

Jak se bránit proti krádeži účtu na Instagramu

  • Mějte silné heslo, které čas od času měňte.
  • Nepoužívejte stejné heslo, jaké používáte u emailu nebo jiné sociální sítě.
  • Nepřihlašujte se na veřejných wifi sítích.
  • Chraňte počítač a telefon před viry.
  • Neinstalujte do mobilu aplikace z pochybných zdrojů.
  • Odhlašujte se od svého účtu, nebuďte neustále přihlášeni.
  • Nesdělujte nikomu svá hesla a neukládejte si je do prohlížeče, či sdíleného počítače.
  • Neudělujte přístup k vašemu účtu aplikacím třetích stran.
  • Zapněte si dvoufázové přihlašování (už je dostupné i v ČR, využijte tuto možnost!).

Myslíte na bezpečnost vašich účtů na sociálních sítích? Měníte pravidelně hesla? Podělte se o své zkušenosti a názory v komentářích, budu se těšit 🙂

Hanka

*1989 | Redaktorka, social media freak, milovnice dobrých knih a tvrdé hudby.
Předchozí článek
Na jedno chlazený s Borisem
Následující článek
Terezínská novela otce a dcery
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

68 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eliz
7 let před

Já nevím… Možná, až se mi stane to samé, budu mluvit jinak, ale přijde mi, že se taková s prominutím hloupost jako ukradení instagramového účtu řeší až příliš. Ano, zamrzí to, naštve to, ale svět se přece nezboří?
Každopádně je fajn znát nějaký postup, když dojde i na mě. 🙂
A další věc, co nechápu: Proč ty účty jako kradou?

Peregrino
5 let před
Reply to  Eliz

Pokud tam mám tři fotky a 10 sledujících, tak mi může být to může být opravdu ukradený. 😀

fakynn
7 let před

Mně nejdří přišlo, že je to parodie na video jedné youtuberky, kde brečela, že přišla o instagram. 😀 Nevadí.

Každopádně já mám sotva 150 followrů a je mi to nějak jedno, ale tohle se mi stát a ztratit tak 250 fotek, které tam mám, to bych obrečela, protože jsem xkrát změnila mobil a většinu fotek mám právě jen na instagramu.

Frog
7 let před

Zajímavý článek. Instagram mě nechává klidným, ale je fajn, že se k tomu takhle postavili. Zajímalo by mě, jak se k tomu dostala ta mrcha z Ruska. Ale to asi nezjistíme. Každopádně na Youtube někdo tuhle řešil podobnou věc. Ale přišel o odběratele. No, holt zkusit lepší zabezpečení. Blog máš super, leč tématy se mě tolik nedotýká. Ale je to příjemná výjimka po stránce vzhledu:)

Veronika
Veronika
7 let před

Zrovna tohle se mi stalo i me tenhle týden. Změnili mi jmeno, profilovku, a do popisku vložili nějaký odkaz. Ze začátku jsem nechápala jak někdo může od cítit instagram. Už jsem to začala řešit a doufám ze to dopadne dobře.

:-)
:-)
7 let před

Ahoj,
stalo se mi to samé ale když najedu na odkaz nahlášení napadeného účtu, tak se mi zobrazí že stránka byla odstraněna. Poraďte prosím, jak to mám otevřít, nebo mi se prosím dejte link.
Děkuju.

Nikis
Nikis
7 let před
Reply to  :-)

Ahoj, taky se mi dnes stalo, že účet byl napaden, změnili mi uživatelské jméno, heslo i mail a teď akorát zatím tam pořád jsou mé fotky i komentáře i vše, ale kdo ví kdy to změní. a také když najedu na odkaz nahlášení napadeného účtu, tak to píše, že stránka byla odstraněna. Ráda bych to nahlásila, aby alespoň ten účet už ted smazali a nikdo nepoužíval mé fotky dále. Ale sama nevím jak :-/

:-)
:-)
7 let před
Reply to  Hanka

Zkusila bys nám se hodit ten odkaz, třeba se nám to přes něj otevře?

hoja
hoja
7 let před

Prosím dej sem odkaz na nahlášení, taky mi to nejde otevřít. Jsem z toho zoufalá 🙁

Niky
Niky
7 let před

Dobrý den, dnes se mi stalo to stejné. Při proklikání nápovědou v Instagramu se dostanu do bodu „Myslím, že můj účet byl napaden “ když dám „Pokud se k němu už nemůžete přihlásit, nahlaste nám to“ tak mě to přepne na stránku nápovědy s Facebookem a co se týká Instagramu, tak je tam text v angličtině a nejde jít dál aktivní odkaz mě pošle o krok zpět. Nemůžu se dostat do kroku napsat který účet byl napadený. Nemáte radu jak dál? Já sice na Instagramu nic nemám zveřejněné, ikdyž teď po odcizení účtu někdo něco zveřejňuje, ale vše se zobrazuje… Číst vice »

Kája
Kája
6 let před

Zrovma dneska mi ukradli účet,začalo to automatickým odhlášením a když se kamarádka po nějaké době koukla na insta,viděla na mém profilu fotky polonahé ženy,nejdřív jsem z toho měla srandu,ale pak jsem začala celkem panikařit. Přece jenom tam mám svoje důležitě zprávy,fotky a taky přátelé. Jinak mám přes 400 followerů😏,před chvilkou mě kamarádka upozornila na změnu jména a fotky,zděsila jsem se.. Celý den píšu na podporu,a emaily nemám vůbec žádné ani o změně hesla vůbec nic. Když jsem se radila tímto postupem,tak mě to hodila na fb.. to by nebyl problém,ale když tam je odesílání,tak to prostě nejde poslat,jsem z toho… Číst vice »

Veronika
Veronika
3 let před
Reply to  Kája

Prosim, podarilo se ti ucet ziskat, nebo ne. Stalo se mi to stejne a rada bych vedela co s tim

Karolina
Karolina
6 let před

Ahoj stalo se mi úplně, ale úplně to stejné dnes. Zkoušela jsem tam posilat podle navodu fotku se vším co chtěli. Dokonce asi pětkrát a objeil se mi tento email. Vůbec nevím c o s tím 😀 Mail Delivery Subsystem Returned mail: see transcript for details The original message was received at Sun, 9 Apr 2017 11:50:59 -0700 from m0001303.ppops.net [127.0.0.1] —– The following addresses had permanent fatal errors —– (reason: 554 5.4.6 Hop count exceeded – possible mail loop) —– Transcript of session follows —– … while talking to [199.201.64.24]: >>> DATA <<< 554 5.4.6 Hop count exceeded –… Číst vice »

Lenka
Lenka
6 let před
Reply to  Karolina

Stalo se mi úplně to samé, na ten jejich mail prostě nejde odpovědět. Vůbec nevím co s tím, už jsem zkoušela snad všechno.

petra
petra
6 let před

DObrý den, kde najdu kam mám napsat na instagramu? Taky mě byl ukraden, ale nemohu to nikde najít kam mám napsat.

Patrik
Patrik
6 let před
Reply to  petra

Ahoj Peto, tak co? Povedlo se to vyřešit? Dneska mi ukradli i firemní i osobní.

natalia
6 let před

ahoj prosim ta, dnes mi hackli instagram. vies mi napisat alebo uviest konkretnu linku, kde si pisala? Podpora mi nepomoze, potrebujem konkretne kam napisat …

dizi
6 let před
Reply to  natalia

mne dnes ukradli ucet.. a aj ho premenovali.. len moje fotky su tam . .neviem co robit 🙁

Ondřej
Ondřej
6 let před

Jak jste psala že vám přišel email o tom oznámení o změně registračního emailu. Tak mě nepřisel nevíte co mam dělat?

Alžběta Holcová
Alžběta Holcová
6 let před

Dneska se mi stalo to samé, už teda ale po čtvrté. Nemám přístup k mému účtu s ani ne 300 followery…nechápu, na co to těm Rusákům je. Uživatelské jméno s emailem (na nějaký ruský) bylo změněno, ale fotky a veškerý text s mým jménem jsou zatím nadále ponechány. Sdělila jsem tuto skutečnost Help týmu Instagram, takže teď mužu jen čekat a doufat. Díky za článek, dodává mi nějakou naději, že budu mít můj účet zpátky :).

Anki
Anki
6 let před

Stalo se mi predevcirem to same, zmena jmena, mailu.. Atd. Fotky tam sou. Nekdo z ruska. Instagram uz neodpovida. Rada bych tam taky poslala fotku s kodem, ale nikdo me o ni nepozadal. Jen furt chteli info o mailu a podobne a asi 3x dokola. Uz sem to trochu vzdala. Bohuzel muj profil byl pracovni 🙁

Martina
Martina
6 let před

Ahoj, stalo se mi to samé před dvěma dny. Změnili mi heslo, mail a uživatelské jméno. Z instagramu mi příliš nepomohli, posílala jsem své foto s číselným kodem, ale jejich odkaz, kde bych si mohla resetovat heslo nefugoval – ikdyž jsem jim poslala své původní uživatelské jméno i to nově změněné. Ale nakonec jsem si vygúglila how to hack instagram profile na na youtube byl návod, který fungoval 😀 https://www.youtube.com/watch?v=P9egdwFHl2s – když se přihlašuji na mobilu – zadala jsem to změněné uživatelské jméno a dala troubles with login – a tam je možnost zadat telefonní číslo, na které bude zaslán… Číst vice »

Lucie
Lucie
5 let před
Reply to  Martina

kde je tam ta možnost s tím telefoním číslem? nikde to tam nevídím. Jen možnost nahlásit to. COž jsem udělala a stále čekám a nic. Pracovní účet a nějaké zakázky. Och bože.

Iris
Iris
5 let před

Taky mi ukradli účet a taky nějací rusáci, opravdu se mi chce brečet! Udělala jsem vše, jak to tu stojí a po 24h. pořád nic. Poslala jsem fotku znova teď čekám zase. Nic se neděje mám strach. Potřebuju pomoc, nechci přijít o vše co jsem tam měla.

Kač
Kač
5 let před
Reply to  Iris

Ahoj, smím se zeptat jestli si svůj účet dostala zpět? Mám stejný problém.

Tomáš
Tomáš
5 let před

Ahoj Hanko! někdo mi též ukradl instagramový profil, změnil uživatelské jméno, email i heslo… četl jsem tvůj článek a píšeš, že nahlásit napadení účtu není tak složité. Zkoušel jsem už snad všechno, ale nenašel jsem kde můžu napadení nahlásit… insagramový účet používám k práci a potřeboval bych ho co nejdříve zpět, poradila bys mi prosím?

děkuji moc, Tomáš

Ondra
Ondra
5 let před

Ahoj, chci se zeptat.. udělal jsem přesně to co máš napsané, fotku jsem poslal vše, ale už mi neodpověděli.. Takže nevím pokud už to není ámen

Klára
Klára
5 let před

Ahoj, mně fungoval tento postup: Centrum nápovědy – Centrum soukromí a bezpečnosti – Nahlášení – Účty, které se vydávají za jiné uživatele – Co mám dělat, pokud se na Instagramu za někoho, koho znám, vydává někdo jiný?. Zaškrtla jsem „Někdo vytvořil účet, který se vydává za mě nebo mého přítele“ a „Ano, já jsem tou osobou, za kterou se vydává někdo jiný“. Vyplnila jsem všechno, co po mě chtěli. Do popisu jsem popsala, že mi někdo změnil přístupové údaje a vydává se za mě. Přes účet jedné známé bylo vidět, že to individum kromě uživatelského jména vůbec nic nezměnil. Všechno,… Číst vice »

Klára
Klára
5 let před
Reply to  Klára

Tak vše vyřešené. Ráno jsem si přečetla e-mail, který přišel od nich někdy v noci. Postupovala jsem, jak psali a mám účet zpátky. Podnikla jsem nějaké zabezpečovací kroky, tak doufejme, že to bylo poprvé a naposledy.

Kač
Kač
5 let před
Reply to  Klára

Ahoj, zkusila sem i tvou možnost. Děkuji, že si ji sem napsala, byla jsem pak už bezradná. Ale chci se zeptat, za jak dlouho ti přišel mail od odeslání formuláře?
Děkuji 🙂

Klára
Klára
5 let před
Reply to  Kač

Ahoj, první e-mail, po vyplnění formuláře na jejich stránkách, přišel asi tak do půl hodiny.

Alena
Alena
5 let před

Úplně stejným způsobem mi byl včera ukradený můj účet na Instagramu. Dík za tento článek! Snažím se stejně jako vy získat účet zpátky. Šíleně mě to štve. Nenapadlo by mě, že někoho bude zajímat účet, kde mám jen36 příspěvků a 70 sledovatelů 🙁

Kač
Kač
5 let před

Dnes se mi stalo to samé. Doufám, že budu mít tolik štěstí, co ty. Mám svůj účet už hodně dlouho, mám tam spoustu vzpomínek apodobně. Ovšem po odeslání fotografie mi po asi 10min. přišel opět e-mail od IG s tím, že problém prošetřili a vše je v pořádku. Poslala jsem žádost o pomoc znovu a teď čekám. Hodně by mě mrzelo, kdybych o svůj profil přišla. 🙁 A i kdyby tak doufám, že půjde nějak smazat, protože se mi nelíbí, že by mi v něm někdo dál úřadoval, když tam mám spoustu svých fotek a hlavně ho mám propojený s… Číst vice »

BarryAllen
BarryAllen
5 let před
Reply to  Kač

Ahoj! Chtěl jsem se Tě zeptat, zda-li Ti přišel E-mail od Facebooku v češtině, že máš zaslat fotku s papírem, na kterém bude napsané celé Tvé jméno, kód a uživatelské jméno. Jestli ano, zajímá mě, jestli se má na papír napsat to jméno, které mi změnili, a nebo jméno, které jsem tam měl původní. Díky moc za odpověď a snad se nám to podaří vyřešit.:D

Daniela
Daniela
5 let před

Ahoj, muzu poprosit na jaky mail si psala skrz napadeni insta. uctu? Uz dvakrat jsem jim psala, vyplnovala formular a stale mi chodi ten samy email: ,,Děkujeme, že jste nás kontaktovali. Zdá se, že máte potíže s přihlášením. Nápovědu ohledně potíží s přihlášením a další informace o tom, co dělat, když si myslíte, že došlo k ohrožení bezpečnosti vašeho účtu, najdete v centru nápovědy“

Aneta
Aneta
5 let před

Ahoj, tento clanek jsem si vcera cetla, protoze mi nejaky hajzl ukradl instagram. (gavin_143__isaias) Byla jsen hodne a jsem zoufala cetla jsem si tento clanek s tim, ze to snad dopadne taky dobre, ale nic. Na email mi jen dosla zprava od Facebooku, ze mam jit na nejaky stranky instagramu. Ale ja uz na nich byla a posilala sem zadost o pomoc nekolikrat a nic… Nefunguje to.. a ten hajzl ted dela buh vi co s mim profilem… a ja se muzu jen divat… uz nevim, co delat… nechci ty fotky a vse ztratit… je to moje vse mam tam… Číst vice »

Tereza
Tereza
5 let před

Ahoj nedávno mi ukradli ig a jsem z toho fakt na prášky, nejde nic a zkoušela jsem vše, změnili už. jméno a chci se jen zeptat zda už se s tím nic nedá dělat?! A zda jsou moje informace či cokoli v nebezpečí, když mají můj ig.? Děkuji

Magda
Magda
5 let před

Dobry den se mi to teď též taky stalo stále posílám fotky a nic . Tak se píše cele jméno pak uživatelské jméno to je jak se původně jmenoval muj profil (nick)? Já už jsem z toho bezradna

Ella
Ella
5 let před

Ahoj, asi před dvěma týdny mi taky někdo hacknul Instagram. Hned sem to nahlásila a obratem mi přišel email ze potrebuju tu fotku s kódem mailem a jménem, ta mi byla uznána a od té doby mi od nich chodí odkazy k prihlaseni které ale bohužel zatím ani jeden nefungovali…uz sem jim psala na několik mailu ze bych chtěla profil aspoň zrušit když mi nefunguje přihlášení a založit si úplně nový ale na to nikdo nereaguje a posilaj mě na centrum podpory, tam bohužel nic takového není… Nějaké zkušenosti?

Natalie
Natalie
5 let před

Ahoj, dne se mi stalo úplně to samé. Také jsem potom dostala úkol se vyfotit atd. Měla jsem úplně identickou situaci a teď čekám, až mi na mou fotku odpoví. Hned potom si účet daleko lépe zabezpečí, jestli se to povede.
Díky tobě alespoň nějaký pocit naděje.

Sara Dinusova
Sara Dinusova
5 let před

Prave mi instagram ukradli a vedela jsem co mám dělat ,ale i tak jsem si přečetla par takových článku
A ono je nepříjemné když je někdo na vašem účtu a vy nemáte tušení co dela ,změnili mi profilovku a jméno ,mail …bojuju s nim ,ale on je bohuzel zatím rychlejší
Vyřizuje to s podporou ,poslala jsem fotku a teď už mi jen zbyva čekat na odpověď instagramu
Je to opravdu nepříjemné ,když nevíte co daná osoba dela

Ari
Ari
5 let před

Moc děkuji, moc jsi mi pomohla stalo se mi to samé a díky tobě mam svůj účet spět. takže ještě jednou ti moc děkuji. 🙂

Andrea
Andrea
5 let před

Dobrý den prosim poradila by jste mi jak přesně na podpoře nahlásit tento problém…nemůžu to najít buď jsem slepá nebo jsem na špatné stránce. Děkui

Andrea
Andrea
5 let před

Dobrý den. Mohla by jste mi prosím poradit jak přesně kontaktovat na te podpoře nemohu najít nějaký způsob zadávání. Dekuji

Andrea
Andrea
5 let před

Dobrý den. Prosím o podrobnějšì postup jak na podpoře postupovat. Dekuji

Michy
Michy
5 let před

Právě se mi stalo to samé a díky tvému článku jsem se dozvěděla jak na to a budu doufat že mi účet vrátí 😞 v mé smůle mi totiž už stihli účet i přejmenovat, ale naštěstí jsem si toho všimla a tak jsem jim ho tam mohla uvést..

Natalia
Natalia
5 let před

Ahojte prosim vas ked mi zmenil aj email aj meno dostanem sa tam este ci uz nie dakujem pekne chcem sa tam dostat za účelom ze si zruším ucet uplne

Nika
Nika
5 let před

Mám/měla jsem podobný problém. Minulý týden mi v noci přišly ty samé maily, měla jsem změněné uživatelské jméno, heslo a email. Na „potřebujete pomoc“ mi nefungovalo ani to změněné jméno, tak jsem to vzdala a požádala pár přátel, aby ten účet označili jako spam. Chtěla jsem, aby ho úplně smazali, aby tam prostě nebyl. Ale zůstal tam, tak jsem to vzdala a neřešila. O víkendu jsem to skusila přece jen znova a napsala to změněné jméno hůlkově, i když na ig vypadalo malými. Najednou to fungovalo, ta mnou zadaný mail přišly ty výzvy s tou fotkou a pak ještě několik… Číst vice »

Júlia V.
Júlia V.
5 let před

Hanka, kde by som ťa mohla kontaktovať potrebujem tvoju radu lebo zažila som presne to isté a som zúfala. S pozdravom Julka

Lenka
Lenka
5 let před

Dobrý den,
nenajdete ještě někde email, ze kterého vám psali? Mám stejný problém a v centru nápovědy mi nejde odeslat formulář, kvůli neplatným parametrům.

Děkuji, Lenka

Krista KYKUSE
Krista KYKUSE
4 let před

Ahoj, mě zmenili uplně v šechno i „nick“ a v emailu jsem měla jen jeden email a to ten že zmenili emailuvou adresu. ovšem není tam nikde „vzít zpět“ jak se na forech radí.
čtu tu ruzné postupy ale nikam mě to neposouva . Přišla jsem na to až po 3dnech.
Nemůžu najít „MOJE PŘIHLAŠOVACÍ ÚDAJE NEFUNGUJI“ a tim nejde ani zaslat bezpečnoctní kód.
Jsem bezradna a už se mi to tu zde vše plete.

Ell
Ell
4 let před

No, já jsem jako první věc deaktivovala účet, na kterém bylo nové heslo i e-mail. Nějak se mi podařilo nahlásit změnu e-mailu. Teď můj účet nemůže posílat viry přes zprávy a já, pokud to bude potřeba, účet později zruším. O fotky mi fakt nejde, spíš o své známé, kteří by kvůli mně mohli mít velký problém.

Standa2
Standa2
4 let před

Ahoj stalo se mi to pred 4 dny zmenila mi na ig email a nelze se prihlasit a nevim co presne napsat do toho povinného políčka protože se mi to nechce odeslat
Dekuji za odpověď

Katka
Katka
4 let před

Me se to stalo pred tydnem. Napsala jsem na pdporu, ti mi poslali mail. Jake udaje mam zaslat a od te doby se neozvali. Vubec to neresi. A nekdo ma muj ucet.a neni kam jinam napsat🙁

Janca
Janca
4 let před
Reply to  Katka

Mam to podobne

Janča
Janča
4 let před

Ahoj. Vim,ze neslouzis jako poradna, ale treba mi dokazes pomoct 🙂 Asi pred mesicem jsem nasla na svem uctu nahranou fotografii,kterou jsem nikdy nezverejnila. Jednalo se o poradi nejakych znacek. Fotografii jsem tedy smazala a okamzite si zmenila heslo, protože jsem na emailu nasla podezrele prihlaseni-z mesta, ve kterém jsem nikdy nebyla. Asi tyden mi instagram normalne fungovam, ale po tydnu mi tam zacalo stále skakat upozorneni, at potvrdim,ze se jedna o muj ucet. Po zavreni upozorneni ubehly asi 3 vteriny a zobrazilo se mi znovu…takze se na instagramu nedalo vubec nic delat. Zkusila jsem se tedy odhlasi a prihlasit,… Číst vice »

Natalka
Natalka
4 let před
Reply to  Janča

Ahoj, myslím, že nejsi jediná, které se ten příspěvek se značkami objevil sám od sebe. Všimla jsem si, že lidi, které znám to taky zveřejňovali, ale ne dobrovolně. Nevšímala jsem si toho, protože jsem si myslela, že je to zase nějaká challenge nebo něco na ten způsob, ale pak jsem se dozvěděla, že jde o hackery, kteří se tímto snaží zviditelnit určitou věc nebo neznámou značku. Já jsem si asi před 2 měsíci prošla ztrátou instagramu kvůli nějaké blbé rusce.. Ale nějak jsem se přes to překousla a snažím se udělat svůj instagram teď ještě lepším, než byl, abych si… Číst vice »

Letyy
Letyy
3 let před

Ukradli mi Instagramový účet ,psala jsem si s podporou,ale bohužel hekři změnili veškeré údaje ,odcizili mi i e-mail (na kterém jsem měla 34-místné heslo) a po dvou dnech dokazování ,že já jsem já ,odpovědích na xy otázek ohledně založení profilu…,mi bylo oznámeno ,že mi nemohou pomoci když nemám přístup k e-mailu ..Takže jsem si musela založit profil nový bohužel a ztratila jsem vzpomínky za několik let 😣😔A nejen to,přes instagram jsem vyřizovala objednávky se svými zákazníky (ručně maluji na přání na textil,doplňky,vyrábím zakázkově sochy,kostýmy,..)A v zrovna té chvíli co mi profil ukradli jsme měla rozjednané zakázky za nemalou sumu..Takže opravdu… Číst vice »

Juliana
Juliana
3 let před

ahoj, dneska mi přišla zpráva od kamaráda že jestli bych mu nedala svoje tel. číslo tak já jakože okey, jenže pak mi začli přicházet všelijaké zprávy a on to po mě chtěl abych mu to poslala tak jsem mu je poslala, jenže pak mi nešlo zaslat zprávu na ig a nakonec jsem se nemohla přihlásit, byl tam úplně změněný tel. číslo, e-mail a všechno až na uživatelské jméno.